Tips om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen



Wanneer je geen smartwatch hebt, is het meenemen van je telefoon vaak wel zo verstandig tijdens het hardlopen. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld muziek, maar ook voor het bijhouden van je prestaties. Door middel van verschillende apps kunnen je route, tijden en ook snelheid worden bijgehouden. Misschien heb je zelfs wel een speciale hartslagmeter, zodat je deze ook kunt laten meten door je telefoon. Kortom, reden genoeg dus om je telefoon mee te nemen. Toch zien we vaak dat het daadwerkelijk op een veilige en ook comfortabele manier meenemen van een telefoon een uitdaging is. Daarom hebben we een aantal tips voor je, zodat jij de volgende keer dat je gaat hardlopen, je telefoon makkelijk met je mee kunt nemen, zonder dat je hier hinder van ondervindt.

Gebruik een geschikte sport armband of heuptas

Een sportarmband of heuptas is ideaal om je telefoon veilig mee te nemen tijdens het hardlopen. Zorg ervoor dat de armband of heuptas comfortabel past en stevig genoeg is om je telefoon op zijn plaats te houden. Kies bij voorkeur voor een waterbestendige variant, vooral als je vaak in verschillende weersomstandigheden hardloopt. Ondanks dat de meeste telefoons wel tegen een beetje regen kunnen, is het niet prettig wanneer je band helemaal nat is en je hier misschien wel last van krijgt tijdens het hardlopen.

Telefoontasje

Een sport armband of heuptas zijn handig, maar een telefoontasje is nog veel handiger. Zo kun je een handig telefoontasje voor onderweg kopen, die je ook kunt gebruiken voor andere zaken. Vooral op vakantie is het vaak iedere keer weer een uitdaging om de telefoon mee te nemen. Hoe handig is het dan om een tasje te hebben die je bijvoorbeeld over je schouders kunt dragen, zodat je beide handen vrij hebt. Met name vrouwen hebben vaak op vakantie een jurk aan, waar geen zakken op zitten. Om dan te voorkomen dat je de hele tijd met je telefoon en andere toebehoren in de hand loopt, is dit dus ideaal.

Zorg voor voldoende batterij

Wanneer jij je telefoon volledig hebt opgeladen, gaat deze vaak wel een aantal uren mee. Daarbij is het wel belangrijk dat je goed kijkt naar welke apps je gebruikt. Zo heeft een GPS tracker veel meer batterij nodig, dan wanneer je offline naar muziek luistert via bijvoorbeeld Spotify. Ons advies is daarom ook om niet alleen te zorgen dat je telefoon volledig is opgeladen, maar je ook een powerbank bij je hebt, voor het geval je batterij toch leeg gaat. Mocht er dan iets zijn dan kun je in ieder geval wel iemand bereiken. Wel zo prettig, vind je niet?

Zet de muziek niet te hard

Wij weten natuurlijk als geen ander hoe heerlijk het is om het volume van je oordopjes of koptelefoon net even wat harder te zetten. Muziek werkt namelijk enorm motiverend en kan ervoor zorgen dat je net even dat stapje extra zet. Toch is dit niet altijd verstandig om te doen. Los van het feit dat het kan zorgen voor gehoorschade, kan het ook zijn dat je de geluiden om je heen niet of niet goed hoort. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Iets om rekening mee te houden dus.